Preisoep

Zoek je een heerlijke maaltijdsoep voor de koude dagen? Dan is preisoep de ideale soep om weer helemaal op te warmen. Preisoep is lekker stevig en smaakvol, een soepje om echt even van te genieten. Via Preisoep.com kun je eenvoudig het basisrecept en variaties op de preisoep bekijken. De achtergronden en smaak van de soep staan uitvoerig beschreven, maar ook de ingrediënten die je nodig hebt en de precieze bereidingswijze worden via Preisoep.com gedeeld.

De karakteristieke smaak en geur van de prei zijn afkomstig van een zwavelverbinding die binnen in de prei gelegd wordt. De prei is rijk aan mineralen en lijkt qua smaak een klein beetje op de ui. Prei is een smaakvolle groente en past uitstekend thuis in tal van verschillende gerechten. Preisoep brengt de smaak van prei omhoog, waardoor preisoep de ideale bereiding is wanneer je een liefhebber van prei bent.

basisrecept-preisoep

Voedingswaarde prei per 100 gram

  • 30 kcal
  • 90 gram water
  • 2 gram eiwit
  • 4 gram koolhydraten
  • 3 gram suikers

Prei is rijk aan vitamine A, vitamine B, vitamine C, vitamine E en tal van verschillende mineralen. Het is ongelooflijk dat een simpele groente als prei over een dergelijke hoeveelheid vitamines en mineralen beschikt. Eet regelmatig prei om van de gezondheidsvoordelen te profiteren.

Koken met prei

Prei past thuis in tal van verschillende gerechten. Prei kun je goed verwerken in een stamppot, in een salade, door een saus, in een omelet en uiteraard voor in de soep. Prei mengt qua soep goed met andere soorten groenten en ook met kip, rundvlees en vis waardoor het een veelzijdig ingrediënt is dat bij veel verschillende gerechten past. Prei is altijd en overal verkrijgbaar in Nederland en prei is niet duur. De groente is hierdoor erg populair geworden en inmiddels één van de vaste ingrediënten van de Hollandse keuken.

Was een prei goed voor je deze gaat gebruiken. Snijd eerst het groene gedeelte aan de bovenkant weg en het houtachtige gedeelte aan de onderkant. Snijd de prei vervolgens in de lengte en snijd er ringetjes van om de groente verder te gebruiken.